A szomszéd élményfürdője – három kihagyhatatlan ajánlat
Megkerestük a három legjobb határmenti élményfürdőt, ahol úgy tudjuk otthon érezni magunkat, hogy a külföldi nyaralás hangulatát is átélhetjük.

Ha a Felvidékről, Partiumról vagy akár Burgenlandról esik szó, elsősorban a kulturális örökség, a gazdag történelmi hagyományok jutnak az eszünkbe. A kevésbé tájékozottak nem is gondolják, hogy a határtól néhány kilométerre különleges élmények várják az utazót.

Megkerestük a három legjobb határmenti élményfürdőt, ahol úgy tudjuk otthon érezni magunkat, hogy a külföldi nyaralás hangulatát is átélhetjük.

 

Kép forrása: http://www.vadas.sk

Nem csigázzuk az olvasók érdeklődését, első helyen következzék az ár-érték arányban a legeslegjobb ajánlat:

Párkány

A környékbelieken kívül kevesen tudják, hogy az esztergomi bazilikától kevesebb, mint 4 kilométernyire egy lenyűgöző élményközpont található, ráadásul határőrök sem nehezítik a dolgunkat, akadálytalanul autózhatunk, bringázhatunk, gyalogolhatunk át a Mária Valéria hídon.

A Vadas Thermal Resort *** egy igazi családbarát élménykomplexum, szállással, sport és szabadidős programokkal, igényes gasztronómiai kínálattal, de a legnagyobb vonzerő mégiscsak az élményfürdő.

A Laguna hullámmedence 30 C fokos vízzel 3.800 négyzetméteren várja a fürdőzőket, a Csillag élménymedence pedg.1.350 négyzetméter! A forró vízre vágyóknak a relax medence és a pezsgőmedence kínál teljes ellazulást. A kisgyerekes családok álma lehet a 660 m2-es gyermek élménymedence játékokkal, csúszdával, vízágyúval, árnyékolós gyermekpancsolóval. A naturizmus kedvelőinek elkülönített napozó és egy 200 négyzetméteres medence is a rendelkezésükre áll. Ha ez sem lenne elég, kültéri úszómedence és fedett uszoda is várja a vendégeket. Egy családi jegy (két felnőtt és két gyerek) főszezonban 24 euróba kerül.

A csúszdapark külön belépővel vehető igénybe, de bőven megéri a plusz 3 eurós beugrót, a két 80 méteres csúszda mellett négy kisebb, de nem kevésbé élvezetes pálya kínálkozik.

A létesítmény szállást is kínál, szállásfoglalással ár-érték arányban verhetetlen kínálat. Egy négy fős családnak egy hat év alatti és egy 6 – 12 éves gyermekkel négy napra, három éjszakára, teljes ellátással (!), az aquapark létesítményeinek korlátlan használatával, számtalan mesebeli programmal a kalandparki belépőtől, az ugrálóvárak élvezetéig, az X-BOX és játszószoba használatától a késő esti fürdőzésig mindössze 432 – 498 euróba kerül (a választott szobatípustól függően). Az, hogy a hat éven aluli gyerekek a teljes ellátáson felül tízórait és uzsonnát is kapnak, több, mint figyelmesség.

 

Kép forrása: http://www.vadas.sk

 

A vastagabb pénztárcával rendelkezők aligha fogják kihagyni a következő ajánlatot:

Locsmánd

Kőszegtől 20 kilométerre található Locsmánd, egy kis burgenlandi falucska, amelynek 2001-ben mindössze 944 lakosa volt. A településen található lenyűgöző létesítmény, a Napfürdő 10 éve működik a jelenlegi formájában. Példamutatóan átgondolt, széles, minőségi kínálatot nyújt. A 4,5 hektáros területen, majd 1.600 négyzetméter vízfelületet kínál. A profi baba- és gyermekbarát szolgáltatások, a lenyűgöző csúszdapark és a felnőtteknek szóló wellness szolgáltatások, szaunavilág és masszázsok feledhetetlen élményt ígér.

A legolcsóbb szállásdíj három éjszakára 408 EUR. Az élményközpontba az egész napos belépő egy felnőttnek 26,50 EUR, egy 6 év alatti gyermeknek 11,50 EUR. Étkezéssel együtt a négy napos nyaralás kb, 1.000 EUR.

Kép forrása: http://www.sonnentherme.at

 

Olyan eset is elképzelhető, hogy az aquapark meglátogatása csupán ürügy egy jó városlátogatásra:

Nagyvárad

A váradi fürdőkről Janus Pannonius így ír:

„Búcsúzom én, ti lanyhán buggyanó, dús
Források is; nem terjeng kénszagú köd
Fölöttetek. Be jó is volt szemünkre
A timsós víz, mely csöndesen patakzik
S még orrunkat se bántja tiszta gőze…”

 Az egykor híres – Nagyvárad melletti - Félixfürdő fölött még mindig szürke árnyékként magaslik a szocialista korszak igénytelensége, ezért csak az igazi felfedezőknek ajánlott. cserében Nagyváradon alig két éve nyitott egy új létesítmény a Nymphaea Aquapark.

A beruházó igyekezett a legtrendibb megoldásokat követni, a fő vonzerőt a lenyűgöző csúszdapark jelenti, de itt sem feledkeztek meg a legkisebbekről, a gyermekek szórakozatását kalózhajós élménymedence, menő vízágyú biztosítja.

Debrecen központjától mindössze másfél óra alatt érjük el autóval, sajnos itt – az előzőektől eltekintve – útlevél-ellenőrzés is zavarja az élményt.

A családi beugró (két felnőtt, két gyerek): 125 RON, nagyjából 8.700 Ft. Szállást  a magyarországi árszínvonalon foglalhatunk. Mindent figyelembevéve (pláne Hajdúszoboszló és Debrecen kínálatát), nem biztos, hogy Nagyvárad lenne a befutó, de a helyi vendéglők és kávéházak, a lenyűgöző szecessziós belváros felfedezése egy olyan érv, ami indokolttá teszi, hogy visszautasíthatatlanul felajánljuk a családnak az aquapark meglátogatását.

Forrás: http://www.aquapark-nymphaea.ro

Azt még hozzá kell tenni, hogy – szemben az előző két élményfürdővel, ahol teljes értékű magyar nyelvű információ várja a vendéget – a tündérrózsáról elnevezett komplexum honlapja csak román nyelven elérhető, de ez ne akadályozza meg önöket, hogy egy kiadós vízicsúszdázás ürügyén sétáljanak egyet a Körös-parti Párizsban.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon is!

Címkék

akadálymentes (1) Alföld (1) állatkert (1) anyák napja (1) app (5) applikáció (5) Arborétum (1) attrakció (1) avas (1) Balassi (1) Balaton (1) Balatonfüred (1) barlangfürdő (1) bemutatóhely (1) bicikli (1) biciklitúra (1) Bodrog (2) Bodrogkeresztúr (1) Borok (1) Bortúra (1) Budapest (1) Bükk (2) bükkábrány (1) Bükkalja (1) bükkalja (1) bükkaljai kőkultúra (1) Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (1) családi program (12) Császárfürdő (1) Csokonai (1) DámPont (1) Dám Pont (1) Dereszla (1) digitális detoxikálás (1) Diósgyőr (2) Diósgyőri vár (2) Dunamente (1) e-autó (1) ecoturizmus (1) Edelény (1) Eger (2) Egri Vár (2) elektromos autó (1) elektromos autó töltés (1) elektromos autó töltő (1) Erdőbénye (2) erdőbénye (2) Fátyolvízesés (1) fenntartható turizmus (6) fürdő (2) Görömböly (1) gyalogtúra (3) Harsány (1) Hercegkút (3) Herman Ottó Múzeum (2) Hollókő (1) hotel (1) hozzáférhető turizmus (1) időutazás (1) Ipolytarnóc (8) Ipolytarnóci ősmaradványok (8) Jókai (1) kaptárkő (3) kaptárkövek (1) kastély (1) képtár (1) kerékpár (1) kerékpártúra (3) kilátó (1) kiránduás (12) kirándulás (24) kirándulások (24) Komárom (2) könyvtár (1) környezettudatos turizmus (1) környezetvédelem (1) közelről (1) középkor (1) Látogatóközpont (2) legendák (3) lélektúrák (13) Lillafüred (4) Mária-sétány (2) mese (1) mesék (1) Mini Magyarország (1) miskolc (3) Miskolc (6) Miskolctapolca (1) mocsárciprus (6) Mozaik Múzeumtúra (1) múzeum (7) Nagykopasz-hegy (1) Nógrád (2) Nógrád megye (2) Novohrad-Nógrád Geopark (1) Nyíregyháza (1) Ódorvár (1) ökoturizmus (5) ősember (3) ősemberbarlang (3) ősfa (7) Oszla (1) ötletek (1) Ottlik Géza (1) palóc (1) Pannon-tenger Múzeum (4) parajd (1) Párkány (3) Petőfi (1) Pince (9) romantika (1) Rudas fürdő (1) Sárospatak (2) Sárospataki Református Nagykönyvtár (1) sópince (1) SóstóZoo (1) Szarvas (1) Szegi (3) szerelem (1) Szilvásvárad (2) Szlovákia (1) Szomolya (1) Tamási (2) tanösvény (4) tarcal (1) templom (1) Tessedik Sámuel Múzeum (1) tippek (2) Tokaj (7) Tokaj-hegyalja (11) Tokaji hegy (1) történelem (9) tudatos turizmus (1) tündér (1) tündérek (1) túra (16) turisztikai applikáció (4) turizmus (1) UNESCO (3) vándorlások (15) vár (10) várhegy (1) városnézés (8) Vasárnapi Ujság (1) Világörökség (3) visittamási (1) vulkán (1) wellness (2) Zemplén (2) Zempléni-hegység (2) Címkefelhő

Impresszum

Az oldalt az InnoTime Hungary Kft működteti. 

Rólunk: www.innotime-hungary.com

süti beállítások módosítása