2017. júl 29.

A szomszéd élményfürdője – három kihagyhatatlan ajánlat

írta: Kedves Csaba
A szomszéd élményfürdője – három kihagyhatatlan ajánlat

Megkerestük a három legjobb határmenti élményfürdőt, ahol úgy tudjuk otthon érezni magunkat, hogy a külföldi nyaralás hangulatát is átélhetjük.

Ha a Felvidékről, Partiumról vagy akár Burgenlandról esik szó, elsősorban a kulturális örökség, a gazdag történelmi hagyományok jutnak az eszünkbe. A kevésbé tájékozottak nem is gondolják, hogy a határtól néhány kilométerre különleges élmények várják az utazót.

Megkerestük a három legjobb határmenti élményfürdőt, ahol úgy tudjuk otthon érezni magunkat, hogy a külföldi nyaralás hangulatát is átélhetjük.

 

Kép forrása: http://www.vadas.sk

Nem csigázzuk az olvasók érdeklődését, első helyen következzék az ár-érték arányban a legeslegjobb ajánlat:

Párkány

A környékbelieken kívül kevesen tudják, hogy az esztergomi bazilikától kevesebb, mint 4 kilométernyire egy lenyűgöző élményközpont található, ráadásul határőrök sem nehezítik a dolgunkat, akadálytalanul autózhatunk, bringázhatunk, gyalogolhatunk át a Mária Valéria hídon.

A Vadas Thermal Resort *** egy igazi családbarát élménykomplexum, szállással, sport és szabadidős programokkal, igényes gasztronómiai kínálattal, de a legnagyobb vonzerő mégiscsak az élményfürdő.

A Laguna hullámmedence 30 C fokos vízzel 3.800 négyzetméteren várja a fürdőzőket, a Csillag élménymedence pedg.1.350 négyzetméter! A forró vízre vágyóknak a relax medence és a pezsgőmedence kínál teljes ellazulást. A kisgyerekes családok álma lehet a 660 m2-es gyermek élménymedence játékokkal, csúszdával, vízágyúval, árnyékolós gyermekpancsolóval. A naturizmus kedvelőinek elkülönített napozó és egy 200 négyzetméteres medence is a rendelkezésükre áll. Ha ez sem lenne elég, kültéri úszómedence és fedett uszoda is várja a vendégeket. Egy családi jegy (két felnőtt és két gyerek) főszezonban 24 euróba kerül.

A csúszdapark külön belépővel vehető igénybe, de bőven megéri a plusz 3 eurós beugrót, a két 80 méteres csúszda mellett négy kisebb, de nem kevésbé élvezetes pálya kínálkozik.

A létesítmény szállást is kínál, szállásfoglalással ár-érték arányban verhetetlen kínálat. Egy négy fős családnak egy hat év alatti és egy 6 – 12 éves gyermekkel négy napra, három éjszakára, teljes ellátással (!), az aquapark létesítményeinek korlátlan használatával, számtalan mesebeli programmal a kalandparki belépőtől, az ugrálóvárak élvezetéig, az X-BOX és játszószoba használatától a késő esti fürdőzésig mindössze 432 – 498 euróba kerül (a választott szobatípustól függően). Az, hogy a hat éven aluli gyerekek a teljes ellátáson felül tízórait és uzsonnát is kapnak, több, mint figyelmesség.

 

Kép forrása: http://www.vadas.sk

 

A vastagabb pénztárcával rendelkezők aligha fogják kihagyni a következő ajánlatot:

Locsmánd

Kőszegtől 20 kilométerre található Locsmánd, egy kis burgenlandi falucska, amelynek 2001-ben mindössze 944 lakosa volt. A településen található lenyűgöző létesítmény, a Napfürdő 10 éve működik a jelenlegi formájában. Példamutatóan átgondolt, széles, minőségi kínálatot nyújt. A 4,5 hektáros területen, majd 1.600 négyzetméter vízfelületet kínál. A profi baba- és gyermekbarát szolgáltatások, a lenyűgöző csúszdapark és a felnőtteknek szóló wellness szolgáltatások, szaunavilág és masszázsok feledhetetlen élményt ígér.

A legolcsóbb szállásdíj három éjszakára 408 EUR. Az élményközpontba az egész napos belépő egy felnőttnek 26,50 EUR, egy 6 év alatti gyermeknek 11,50 EUR. Étkezéssel együtt a négy napos nyaralás kb, 1.000 EUR.

Kép forrása: http://www.sonnentherme.at

 

Olyan eset is elképzelhető, hogy az aquapark meglátogatása csupán ürügy egy jó városlátogatásra:

Nagyvárad

A váradi fürdőkről Janus Pannonius így ír:

„Búcsúzom én, ti lanyhán buggyanó, dús
Források is; nem terjeng kénszagú köd
Fölöttetek. Be jó is volt szemünkre
A timsós víz, mely csöndesen patakzik
S még orrunkat se bántja tiszta gőze…”

 Az egykor híres – Nagyvárad melletti - Félixfürdő fölött még mindig szürke árnyékként magaslik a szocialista korszak igénytelensége, ezért csak az igazi felfedezőknek ajánlott. cserében Nagyváradon alig két éve nyitott egy új létesítmény a Nymphaea Aquapark.

A beruházó igyekezett a legtrendibb megoldásokat követni, a fő vonzerőt a lenyűgöző csúszdapark jelenti, de itt sem feledkeztek meg a legkisebbekről, a gyermekek szórakozatását kalózhajós élménymedence, menő vízágyú biztosítja.

Debrecen központjától mindössze másfél óra alatt érjük el autóval, sajnos itt – az előzőektől eltekintve – útlevél-ellenőrzés is zavarja az élményt.

A családi beugró (két felnőtt, két gyerek): 125 RON, nagyjából 8.700 Ft. Szállást  a magyarországi árszínvonalon foglalhatunk. Mindent figyelembevéve (pláne Hajdúszoboszló és Debrecen kínálatát), nem biztos, hogy Nagyvárad lenne a befutó, de a helyi vendéglők és kávéházak, a lenyűgöző szecessziós belváros felfedezése egy olyan érv, ami indokolttá teszi, hogy visszautasíthatatlanul felajánljuk a családnak az aquapark meglátogatását.

Forrás: http://www.aquapark-nymphaea.ro

Azt még hozzá kell tenni, hogy – szemben az előző két élményfürdővel, ahol teljes értékű magyar nyelvű információ várja a vendéget – a tündérrózsáról elnevezett komplexum honlapja csak román nyelven elérhető, de ez ne akadályozza meg önöket, hogy egy kiadós vízicsúszdázás ürügyén sétáljanak egyet a Körös-parti Párizsban.

Szólj hozzá